Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenResultaten (2)
![](https://s.studiebijdehand.nl/productfiles-resized/9789038812656_p_75_119.jpg)
De slager
2024 || Paperback || Ronald Giphart e.a. || Nijgh & Van Ditmar
Biefstuk, een gehaktbal, leverworst, eendenbout, spareribs, jamón ibérico, lamskoteletten: vlees, in alle vormen en gedaanten. In de jaren ’60 van de vorige eeuw begon de decadentie van de voorverpakte en voorgesneden stukken vlees die niemand meer herkende als onderdeel van een dier. We wilden graag vlees eten, maar niet steeds erop gewezen worden dat we daarmee dieren aten.
In interviews, reportages en verhalen schetsen Ronald Giphart en Jacques Hermus de geschiedenis, het heden en de t...
![](https://s.studiebijdehand.nl/productfiles-resized/9789464712230_p_75_106.jpg)
Een culinaire Tijdreis
1000 jaar koken in Rotterdam
2024 || Paperback || Manon Henzen e.a. || Sterck & De Vreese
Veel van het Rotterdams verleden werd in 1940 van de kaart geveegd door het bombardement op de stad. Maar in de grond zitten nog zeer veel verhalen verborgen. Rotterdamse stadsarcheologen vinden tijdens hun opgravingen uiteenlopende voorbeelden van kook- en keukengerei, alsook eeuwenoude voedselresten als zaden, pitten en botjes, die tot duizend jaar in de tijd teruggaan. Naar aanleiding van 10 jaar Tijdtrap (2014-2024), de archeologische tentoonstelling in de Rotterdamse Markthal, verschijnt...