Zoekfilters
Basis kookboeken (4)
vandaag verzonden
Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake
2024 || Hardcover || Miljuschka Witzenhausen || Miljuschka Publishing B.V.
Met dit verlekkerende cheesecakeboek doet Miljuschka haar bijnaam Cheesecake Queen eer aan: van classics tot feestnummers en cheesecake-kampioenen, elk met hun eigen moeilijkheidsgraad. Ze duikt daarnaast de geschiedenis van de cheesecake in en doet een deep dive in de cheesecake-basisprincipes. De meer dan 80 romige, zoete en soms zelfs hartige cheesecakes worden een vriend voor het leven – wedden?!
vandaag verzonden
Njam : Bart Desmidt - Simpel maar goed
2024 || Hardcover || S Bex || Njam!
In zijn restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist werkt Bart dagelijks met de allerbeste ingrediënten en serveert hij gerechten die een ode zijn aan verfijning zonder overbodige decoratie. In dit boek deelt chef Bart Desmidt zijn liefde voor pure productkeuken, waarin eenvoud en kwaliteit centraal staan. Het bevat meer dan 60 recepten, variërend van hapjes en voorgerechten tot hoofdgerechten en desserts waarmee je indrukwekkende gerechten op tafel kan zetten die helemaal niet zo moeilijk te m...
vandaag verzonden
De Grand Prix Keuken 2025
Smaakvolle recepten tijdens de raceweekends
2024 || Paperback || Ries Van Kuijk || Brave New Books
Na het succes van de vorige edities neemt "De Grand Prix Keuken - 2025" je opnieuw mee op een smakelijke reis door de wereld van de Formule 1. Dit kookboek combineert de passie voor racen met internationale culinaire hoogstandjes, geïnspireerd door de Grand Prix-locaties van het F1 seizoen van 2025.
In dit derde deel van de serie reis je van de verfijnde Franse keuken tot de exotische smaken van Singapore en de rijke tradities van Brazilië. Ontdek meer dan 70 recepten, variërend van smakel...
morgen verzonden
Het kookboek van Nederland
Onze keuken van 1500 tot nu in 100 kookboeken en gerechten
2024 || Hardcover || Jonah Freud e.a. || Lannoo || met inkijkexemplaar
In Het kookboek van Nederland presenteren culinair journalist Jonah Freud en boekhistoricus Garrelt Verhoeven hun persoonlijke canon van het Nederlandse kookboek. Ze kiezen de honderd meest invloedrijke kookboeken uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste gedrukte culinaire handboeken tot de moderne bestsellers van Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi. Ze vertellen ons het verhaal achter deze kookboeken, met hun historische recepten, laten zich hoe culinaire tradities zich ontwikkelden en ...