Resultaten (3)
morgen verzonden
Het grote dropboek
Alles wat je ooit over drop wilde weten
2023 || Hardcover || Marieke Hendriksen || Just Publishers
Het grote dropboek - Marieke Hendriksen
Alles wat je ooit over drop wilt weten. Over Bijtjes, Katjes en Krijtjes. Over Pottertjes, Zwart-op-wit, keelpastiles en zoethout. Met recepten om zelf drop te maken. Over beroemde dropeters, Kokindjes en de populairste dropjes. En ook waarom Engels drop geen drop is.
Niet eerder verscheen er een boek dat helemaal gewijd is aan drop, onze nationale verslaving. Vraag Nederlanders wat zij als typisch Nederlands beschouwen en de kans is groot dat drop ge...
morgen verzonden
Wat eten we vandaag?
Eetcultuur in Neerland door de eeuwen heen
2024 || Paperback || Judith Brouwer e.a. || Sterck & De Vreese
Iedereen eet, maar wat we eten en waarom verschilt van mens tot mens. Ons eten staat centraal in veel socio-economische, politieke en culturele debatten. Waar gaan deze discussies precies over? Kunnen we eigenlijk wel spreken van een typische Nederlandse eetcultuur?
De auteurs van Wat eten we vandaag? brengen vanuit verschillende disciplines eetcultuur in Nederland en Nederlandse eetcultuur in het buitenland ter tafel. Ze duiken de geschiedenis in van de culinaire diplomatie, onderzoeken de ...
morgen verzonden
Kaas = NL
Melk, koe, ras, kolonie, taal, kunst, mest en meer
2023 || Hardcover || Marieke Hendriksen e.a. || Sterck & De Vreese
Kaas en Nederland worden vaak in een adem genoemd. Bovendien worden kaas en Nederland verbonden met een nostalgische idealisering van het platteland.
Dit boek zoekt de werkelijkheid achter de mythe van ‘kaas als typisch voor Nederland’. Het resultaat toont een kleurrijk palet waarbij kaas en alles wat met kaas te maken heeft op de studietafel wordt gelegd. De auteurs nemen u mee naar koeienstallen en ultrarechtse social media, naar kaasletters, vroegmoderne diplomatie en emigratieliterat...