Zoekfilters
New Scientist (4)
morgen verzonden
Kweekvlees, fake vlees en pizza's uit de printer
Over de toekomst van ons voedsel
2020 || Paperback || Sebastiaan van de Water || New Scientist
Wat we eten gaat de komende jaren drastisch veranderen. Ons huidige voedselpatroon is onhoudbaar, maar gelukkig schiet de technologie te hulp. Gaan we binnenkort allemaal aan de insecten? Welke bizarre mogelijkheden bieden in het lab gekweekt vlees? Kweken we het gros van onze smaakrijke gewassen in paars verlichte flatgebouwen waar geen zonnestraal bij kan? Printen we thuis pizza’s met een 3D-voedselprinter? En hoe zit het eigenlijk met de lang geleden beloofde maaltijdpillen? Dit nieuwe d...
morgen verzonden
Mars
De tien grootste mysteries van onze rode buurplaneet
2020 || Hardcover || Fabio Vittorio de Blasio || New Scientist
Waar is het water gebleven dat ooit zo rijkelijk over het Marsoppervlak vloeide? Wat weten we over het klimaat dat de afgelopen paar miljard jaar op de Rode Planeet heerste? Waarom verschillen het vlakke noordelijke en het bergachtige zuidelijke halfrond zo van elkaar? Dit boek duikt in de tien grootste mysteries rondom onze buurman in het zonnestelsel. Het vertelt over de nieuwste inzichten die een halve eeuw aan foto’s en gegevens van Marsmissies hebben opgeleverd. Het boek zit bomvol bee...
morgen verzonden
R.I.P. Heelal
Over het einde van het universum
2020 || Paperback || Ans Hekkenberg || New Scientist
De meeste astronomen zijn het erover eens: het universum zal niet altijd voortbestaan. De grote vraag is: áls het heelal eindigt, hoe ziet dat einde er dan uit? Het gordijn kan vallen met een spectaculaire knal. Maar misschien komt het heelal ook wel pruttelend en sputterend tot stilstand, als een soort bevroren screenshot van de werkelijkheid. Of het loopt af met een sisser, wanneer het eens zo indrukwekkende universum stilletjes in de duisternis verdwijnt. Over het einde doen verschillende...
morgen verzonden
De stam van het woord
Over taalevolutie en de eerste taal ter wereld
2020 || Paperback || Yannick Fritschy || New Scientist