Zoekfilters

Verschijningsjaar
2022 (2)
2024 (2)

Resultaten (11)

Niet beschikbaar

De meest gestelde vragen over: diabetes type 2

2016 || Paperback || A. Veneman || Bohn Stafleu van Loghum

Dit boek is geschreven om u praktische handvaten te geven. In de dagelijkse praktijk blijkt namelijk dat zowel bij mensen met diabetes type 2 zelf als bij h un directe omgeving heel wat vragen bestaan over diabetes. Wist u bijvoorbeeld dat mensen met ook deze vorm van diabetes een verhoogde kans hebben op op allerlei complicaties zoals hartklachten en nierproblemen? En wist u dat diabetes type 2 erfelijk is? Dit boekje geeft antwoord op diverse vragen.De meest gestelde vragen over diabetes ty...

35,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
met 5% korting 33,73
+
Bestel

Richtlijn Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson

2016 || Paperback || M.J.M.D. van Asseldonk e.a. || Boom || met inkijkexemplaar

De ziekte van Parkinson is een progressieve ziekte, waarbij in toenemende mate voedingsgerelateerde problemen kunnen ontstaan. Het kan gaan om gewichtsverlies, maar ook om ongewenste gewichtstoename. Veel patiënten hebben last van obstipatie of een vertraagde maaglediging, waardoor de opname van parkinsonmedicatie vertraagd en minder voorspelbaar wordt. Responsfluctuaties kunnen ook het gevolg zijn van de competitie die eiwitten uit de voeding mogelijk aangaan met de levodopa bij de opname i...

39,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
met 5% korting 37,53
+
Bestel

Veilig voedsel / Druk 4

Microbiologische principes, chemische en fysische factoren

2022 || Paperback || Roelina Dijk || Boom

Veilig voedsel is een boek dat niet mag ontbreken op de lijst van studenten Voeding & Diëtetiek. Het geeft op heldere wijze inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel met een focus op de microbiologische kant. Daarnaast gaat het boek ook in op wetgeving en voedselveiligheidssystemen.

Alle denkbare onderwerpen gerelateerd aan voedselveiligheid komen in dit boek aan bod, zoals de groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergifti...

16,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
met 5% korting 16,10
+
Bestel

Richtlijn Voeding bij de ziekte van Parkinson

2012 || Paperback || M.J.M.D. van Asseldonk e.a. || Boom || met inkijkexemplaar

De ziekte van Parkinson is een progressieve ziekte, waarbij in toenemende mate voedingsgerelateerde problemen kunnen ontstaan. Het kan gaan om gewichtsverlies, maar ook om ongewenste gewichtstoename. Veel patiënten hebben last van obstipatie of een vertraagde maaglediging, waardoor de opname van parkinsonmedicatie vertraagd en minder voorspelbaar wordt. Responsfluctuaties kunnen ook het gevolg zijn van de competitie die eiwitten uit de voeding mogelijk aangaan met de levodopa bij de opname i...

79,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
met 5% korting 75,95
+
Bestel

Voeding bij gezondheid en ziekte / Druk 8

2021 || Paperback || Nelleke Stegeman || Noordhoff || met inkijkexemplaar || ook als eBook

- Geeft professionals inzicht in wetenschappelijk gefundeerde kennis over voeding en biedt praktische tools; - helpt om feiten over voeding van fabels te onderscheiden en leert kritisch te redeneren; - aandacht voor de psychosociale factoren van voedingsgedrag.

De coronacisis heeft opnieuw duidelijk gemaakt hoe belangrijk voeding is voor onze gezondheid. Goede voeding zorgt voor een gezond microbioom, voorkomt overgewicht en zorgt voor een goede weerstand. Professionals in de gezondheidzorg, ...

15,00
Vandaag besteld,
maandag verzonden
met 5% korting 14,25
+
Bestel

Wat is nu gezond? / Druk 23

fabels en feiten over voeding

|| Paperback || Martijn B. Katan || Bert Bakker

De bestseller van de onbetwiste autoriteit op voedselgebied

Martijn Katan beschrijft in Wat is nu gezond? wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid. Hij loopt met de lezer de dag door van ontbijt tot bedtijd en geeft aan wat bewezen gezond is, wat een fabel is en wat nog niet goed is onderzocht. Katan besteedt ook aandacht aan voeding en zwangerschap, voedsel en klimaat, wat en hoeveel je moet drinken, sport, de slanke lijn en aan vragen van kinderen over voeding.

In deze g...

29,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Het koolhydraatdilemma

2024 || Paperback || Yneke Kootstra || Uitgeverij Lucht || met inkijkexemplaar

Speel met je inname van koolhydraten en maak je stofwisseling flexibel

Koolhydraten hebben een slechte reputatie en worden vaak vermeden. Maar onder topsporters zien we juist een enorme focus op het eten van véél koolhydraten. Wat is nu waar? De keuze tussen koolhydraatrijk of juist koolhydraatarm eten gaat niet alleen over afvallen of presteren. Voedingskundige Yneke Kootstra inspireert je om meer te spelen met de hoeveelheid koolhydraten in je eten. Hierdoor ontdek je wat de ideale hoev...

39,50
Vandaag besteld,
maandag verzonden
met 5% korting 37,53
+
Bestel

Zakboek Diëtetiek (Heruitgave)

2020 || Paperback || Hinke Kruizenga e.a. || VU University Press || met inkijkexemplaar

19,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel

Hoe smaakt het? / Druk 2

Nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken

2022 || Paperback || Garmt Dijksterhuis || Eburon || met inkijkexemplaar

Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe het komt dat je ‘lekker’ van ‘vies’ kunt onderscheiden.

Proeven doe je met je tong en ruiken met je neus, maar hoe werken ze eigenlijk? In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, ...

94,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
met 5% korting 90,20
+
Bestel

Inleiding tot de levensmiddelenchemie / Druk 2

|| Paperback || A. Ruiter || Springer

Wat is limonine en hoe ziet de structuur van limonine eruit? Wat zijn melaninen? Welke ziekte kan worden genezen door toediening van nicotinezuur? In welke hoeveelheid is mangaan giftig voor de mens? Op al deze vragen geeft Inleiding tot de levensmiddelenchemie antwoord.

Het boek is bedoeld voor eenieder die geïnteresseerd is in de samenstelling en het 'gedrag' van levensmiddelen en die enige chemische kennis bezit op dit terrein. Inleiding tot de levensmiddelenchemie kan tevens als handboek ...