Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenResultaten (3)
maandag verzonden
Over eten en koken
wetenschap en cultuur in de keuken
2023 || Hardcover || Harold McGee || Nieuw Amsterdam || met inkijkexemplaar
Harold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pan...
On Food And Cooking
The Science and Lore of the Kitchen
2004 || Hardcover || Harold McGee || Simon & Schuster
An updated twentieth-anniversary edition of the classic culinary reference features ninety percent new material and provides a wealth of kitchen tips, food-preparation techniques, folklore, literary anecdotes, and health information, in a volume that features particular coverage of trends from the p
maandag verzonden
De geuren van de wereld
Het ultieme handboek voor alles wat we kunnen ruiken
2021 || Hardcover || Harold McGee || Nieuw Amsterdam || met inkijkexemplaar
Ondergrondse truffels die met de hulp van eencelligen de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Rauwe oesters die aan komkommer doen denken. De huid die soms metalig ruikt.
Harold McGee begint zijn verbazingwekkende reis door de wereld van geuren met de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, om te vervolgen met de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, om uit te komen bij de geuren van drank en voedsel.
Op basis van...