Studieboeken (7)
Veilig voedsel / Druk 4
Microbiologische principes, chemische en fysische factoren
2022 || Paperback || Roelina Dijk || Boom
Veilig voedsel is een boek dat niet mag ontbreken op de lijst van studenten Voeding & Diëtetiek. Het geeft op heldere wijze inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel met een focus op de microbiologische kant. Daarnaast gaat het boek ook in op wetgeving en voedselveiligheidssystemen.
Alle denkbare onderwerpen gerelateerd aan voedselveiligheid komen in dit boek aan bod, zoals de groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergifti...
Evidence-based voedingsleer / Druk 3
Eten en weten
2024 || Paperback || Patrick Mullie || Maklu, Uitgever
De voedingswetenschap is zeer complex. Boodschappen die bedacht zijn door marketingafdelingen van grote bedrijven en commerciële vermageringsdiëten, zaaien verwarring bij de consument. De wetenschap wil er het fijne van weten. Wat is zeker waar en wat is zeker niet waar? Op welke vragen heeft de wetenschap tot dusver geen antwoord? Misschien is ze zich van bepaalde vragen nog niet eens bewust? De auteur wil zo veel mogelijk vragen beantwoorden, evidence based, zodat de antwoorden juist zijn...
Voeding bij gezondheid en ziekte / Druk 8
2021 || Paperback || Nelleke Stegeman || Noordhoff || met inkijkexemplaar || ook als eBook
- Geeft professionals inzicht in wetenschappelijk gefundeerde kennis over voeding en biedt praktische tools; - helpt om feiten over voeding van fabels te onderscheiden en leert kritisch te redeneren; - aandacht voor de psychosociale factoren van voedingsgedrag.
De coronacisis heeft opnieuw duidelijk gemaakt hoe belangrijk voeding is voor onze gezondheid. Goede voeding zorgt voor een gezond microbioom, voorkomt overgewicht en zorgt voor een goede weerstand. Professionals in de gezondheidzorg, ...
Wat is nu gezond? / Druk 23
fabels en feiten over voeding
|| Paperback || Martijn B. Katan || Bert Bakker
De bestseller van de onbetwiste autoriteit op voedselgebied
Martijn Katan beschrijft in Wat is nu gezond? wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid. Hij loopt met de lezer de dag door van ontbijt tot bedtijd en geeft aan wat bewezen gezond is, wat een fabel is en wat nog niet goed is onderzocht. Katan besteedt ook aandacht aan voeding en zwangerschap, voedsel en klimaat, wat en hoeveel je moet drinken, sport, de slanke lijn en aan vragen van kinderen over voeding.
In deze g...
Zakboek Diëtetiek (Heruitgave)
2020 || Paperback || Hinke Kruizenga e.a. || VU University Press || met inkijkexemplaar
Hoe smaakt het? / Druk 2
Nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken
2022 || Paperback || Garmt Dijksterhuis || Eburon || met inkijkexemplaar
Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe het komt dat je ‘lekker’ van ‘vies’ kunt onderscheiden.
Proeven doe je met je tong en ruiken met je neus, maar hoe werken ze eigenlijk? In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, ...
Introduction to Human Nutrition, Third Edition
2019 || Paperback || SA Lanham-New || John Wiley and Sons Ltd
Introduction to Human Nutrition
Third Edition Now in its third edition, the best-selling Introduction to Human Nutrition continues to foster an integrated, broad knowledge of the discipline and presents the fundamental principles of nutrition science in an accessible way. With up-to-date coverage of a range of topics from food composition and dietary reference standards to phytochemicals and contemporary challenges of global food safety, this comprehensive text encourages students to think cr...