Nooit eerder waren kinderen zo verbonden met de wereld – en toch voelen velen zich eenzamer dan ooit. Schermen zijn alomtegenwoordig in hun én ons leven, van de prille kindertijd tot de adolescentie. Hun mediagebruik ligt ver boven de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en opvoedingsdeskundigen. Maar is een eenvoudige tijdslimiet wel de juiste oplossing?
Leerkrachten waarschuwen voor de impact op leren, terwijl ouders worstelen met hoe ze in deze digitale realiteit moeten navigeren. We maken ons met z’n allen zorgen over de gevolgen voor hun gezondheid en ontwikkeling. Wat betekent deze digitale verbondenheid voor hun brein, relaties en welzijn? Hoe begeleiden we hen zonder zelf de weg kwijt te raken?
In Nooit meer alleen duikt professor Reitske Meganck in de impact van onze digitale wereld, met nuance, herkenbare voorbeelden en wetenschappelijke inzichten. Geen pasklare antwoorden of simpele tegenstellingen van goed of slecht; wel een helder kompas voor ouders die zoeken naar een balans tussen verbondenheid en vrijheid.