Mijn lichaam. Mijn baby. Mijn keuzes.

Bevallen als een feminist

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
26,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 25,64 i
+
Bestel
ISBN: 9789492995742
Uitgever: Samsara Uitgeverij b.v.
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Milli Hill
Druk: 1
Pagina's: 240
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2020
NUR: Zwangerschap en opvoeding algemeen (populair)

Dit boek is zowel een inspirerende gids voor zwangere vrouwen als een strijdkreet. Het legt uit waarom vrouwen de belangrijkste beslissers zijn bij de bevalling, waarom ze hun rechten moeten kennen, actief keuzen moeten maken, en waarom ze hun stem moeten vinden en hun zegje moeten doen in de bevalkamer, net zoals ze dat al hebben gedaan in de directiekamer en de slaapkamer.

Bevallen is de feministische kwestie waar niemand over spreekt - het door feminisme vergeten land - maar dit boek wil dat veranderen. Geschreven door bestsellerauteur Milli Hill, oprichter van de wereldwijde Positive Birth Movement en auteur van Positief over bevallen.

Milli Hill illustreert hoe de medicalisering en de systemen van een patriarchale samenleving zich zo hebben ontwikkeld dat ze vrouwen op de drempel van het moederschap machteloos maken en zelfs ontmenselijken. Dat doet ze door middel van wetenschappelijk onderzoek, haar persoonlijke verhaal én dat van honderden moeders met haar. Vervolgens bereidt ze de huidige generatie vrouwen voor en zet ze hun vaak veronachtzaamde mogelijkheden en rechten uiteen.

‘Eindelijk is iemand dapper genoeg om de woorden “feminist”

en “bevallen” in één zin te gebruiken in een boek dat niet leest als academische polemiek. Bevallen is DE feministische kwestie van onze eeuw, omdat feministen het erbij hebben laten zitten en we deze vergissing moeten herstellen. Milli Hill is zo dapper en scherp geweest om dit te doen door de kwestie simpelweg te bekijken vanuit haar positie als moeder, feminist en geboorteactivist.’

— Hannah Dahlen, professor in de verloskunde

‘Milli Hill legt met scherpte én humor bloot wat er op dit moment nog mank gaat in de geboortezorg. Waar in vele sectoren van de zorg zaken als gezamenlijke besluitvorming, informed consent, en wensen en behoeften van de patiënt centraal gemeengoed zijn, blijken in de geboortezorg hardnekkige restanten van een patriarchale samenleving nog altijd leidend te zijn.’

— Joyce Hoek-Pula, Doula en opleider bij BiA Doula Training