Waarom denken we nog steeds massaal dat vlees gezond is?
We leven in een wereld waarin het consumeren van vlees en zuivel vanzelfsprekend is geworden. Wie minder vlees wil eten, krijgt waarschuwingen over de vermeende risico’s voor de gezondheid. ‘De wereld op zijn kop,’ aldus diëtist Lobke Faasen.
Lobke Faasen ontrafelt in Vleesfabels hoe onze westerse eetgewoonten zich hebben ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is. Ze gaat in op diepgewortelde overtuigingen en misvattingen over voeding en de vele voedingsmythes die dagelijks worden verspreid. Hoe zit het echt met het oerdieet, soja, fruitsuikers, vitamine B12, eiwitten en calcium? Met wetenschappelijke onderbouwing maakt Faasen duidelijk waarom een plantaardig voedingspatroon cruciaal is voor onze gezondheid én die van de planeet.
Vleesfabels daagt de lezer uit om de kijk op voeding te herzien en meer bewuste, gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken. Het is tijd voor verandering!
Lobke Faasen (1995) is diëtist en gespecialiseerd in plantaardige voeding. Ze zet zich in voor een wereld waarin een plantaardig dieet de norm is en benadrukt in haar pleidooi de voordelen voor de gezondheid en het milieu.