Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Bovendien blijven beelden langer op het netvlies hangen dan gesproken taal. Met de methodiek Een Taal Erbij creëer je als hulpverlener overzicht en nieuwe inzichten voor je cliënt. De methodiek is ontwikkeld om de interactie tussen mensen en hun onderlinge dynamiek te visualiseren. Vanuit een systemisch perspectief worden door middel van Duplo-poppetjes en ander materiaal de interne en externe werkelijkheid en het probleem van de
cliënt verbeeld. De cliënt krijgt hierdoor meer overzicht en nieuwe inzichten, en kan gemakkelijker richting geven aan veranderingsprocessen.
Een Taal Erbij is een krachtig hulpmiddel voor zorgprofessionals, coaches en andere hulpverleners die systemisch werken. Zij merken dat het werken met Duplo-poppetjes van onschatbare waarde is: waar woorden tekortschieten, zijn de poppetjes onmisbaar. De methodiek is breed inzetbaar voor therapie, behandeling en coaching van verschillende doelgroepen zoals gezinnen, partners en kinderen.
Dit boek dient als praktische handleiding en naslagwerk. Daarom wordt de methodiek zoveel mogelijk met de taal van
de poppetjesopstellingen verbeeld.
Ady van Doornik werkte na haar opleiding aan de Sociale Academie 12 jaar als gezinsbehandelaar bij een medisch kleuterdagverblijf. Daar werd haar interesse gewekt in de dynamiek tussen ouders en kinderen, waardoor ze besloot een
opleiding tot systeemtherapeut te gaan volgen (1990). Vervolgens maakte ze de overstap van het MKD naar de Riagg Gooi en Vechtstreek (Jeugd), inmiddels GGZ Centraal, waar ze 23 jaar werkte als systeemtherapeut. Zij is supervisor en opleider NVRG. Met haar bedrijf de Kontekst Gooise Meren verzorgt ze naast diverse trainingen en de opleiding Een Taal Erbij ook in-company-trainingen in heel Nederland.