Drie verhalen over ouderen in de samenleving. Over de problemen die het ouder worden met zich mee kan brengen. Maar ook dat ook ouderen tot de ontdekking kunnen komen dat het leven toch nog genoeg te bieden heeft.
Einde van een Lijdensweg
Sjoerd Verbunt vindt zijn leven niet langer de moeite waard, nadat zijn vrouw aan leukemie is overleden. Met sterke drank als pijnstiller worstelt hij zich door de dagen heen. Maar dan vindt er een verrassende ontwikkeling plaats waardoor hij het leven toch weer ziet zitten.
Verzoend
Na een huwelijk van dertig jaar moet Anneke Verdam tot haar verdriet vaststellen dat er van oprechte liefde geen sprake meer is. Als ze erachter komt dat haar man een verhouding met een vrouwelijke collega is begonnen, staat haar besluit vast. Maar eerst gaat ze op vakantie naar een goede vriendin op CuraƧao. De eeuwige vakanties met de caravan konden haar toch al gestolen worden. Op het zinderende eiland ontmoet zij een interessante man en beleeft een geweldige tijd. Na terugkeer is ze vastbesloten om een scheiding in gang te zetten, maar vanwege een onvoorziene gebeurtenis ziet ze daar toch van af.
Bijzonder liefdespad
Marc Kosterman kampt met ondraaglijke schuldgevoelens, omdat hij zijn zwaar demente vrouw onvoldoende tot steun geweest is. Als een vorm van boetedoening bezoekt hij haar dagelijks in het verpleeghuis. Tijdens die bezoeken ontwikkelt hij echter warme gevoelens voor een van de verpleegkundigen. Dan komt hij tot de ontdekking dat zijn vrouw een groot geheim voor hem heeft verzwegen. Nadat zij aan een hartaanval is overleden, raakt zijn bloedeloze leven in een stroomversnelling.
Het grootste deel van zijn arbeidsverleden was Rob Groenhof (1943 - Mumbai) als docent Engels werkzaam in het voortgezet onderwijs. Nadat hij en zijn vrouw zich ruim twintig jaar geleden in Veenendaal vestigden, begon hij met het vervullen van een lang gekoesterde wens: schrijven! Niet zonder succes, want Omnibus is inmiddels zijn achtste werk.