De geschiedenis van de Haagse Archipel- en Willemsparkbuurt
Met de geschiedenis van 125 jaar Vredeskapel
Dit boek beschrijft het ontstaan en de geschiedenis van de Haagse wijken Archipel en Willemspark. Willemspark is de eerste en dus oudste wijk in deze stad die buiten de singelgrachten is gebouwd - de grachten waarbinnen eeuwenlang de ontwikkeling van Den Haag besloten bleef. Aansluitend is in de tweede helft van de negentiende eeuw de Archipelwijk gebouwd, een chique wijk 'op het zand'. De Archipelbuurt heeft als een van de weinige oudere wijken zijn oorspronkelijke uiterlijk en karakter goed weten te bewaren. Ook nu nog is de wijk zeer in trek. Een greep uit de inhoud: buitenhuizen, tolhuizen, hofjes, beelden en monumenten, militaire zaken, de vele tramlijnen die door de wijk liepen en de ingrijpende gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.
Ook is in dit boek de geschiedenis van de Vredeskapel in de Archipelbuurt beschreven. Op 12 november 2005 was het 125 jaar geleden dat deze kapel in gebruik is genomen. Anno 2014 bereidt de Vredeskapel zich voor op een nieuw leven als cultureel en politiek centrum. Zie www.vredeskapel.nl Aanverwante zaken zoals de voormalige Willemskerk en de wijkvereniging Eben Haƫzer zijn ook in het boek opgenomen.
Deze uitgave is een hoogwaardige, gelimiteerde digitale herdruk van de oorspronkelijk uitgave uit 2005 van de hand van Archipelbewoner Bob Feenstra. Hiervoor is het oorspronkelijke zetwerk gebruikt. Het eerste exemplaar van dit boek is in 2005 door de schrijver aangeboden aan koningin Beatrix, die een bijzondere band met de Vredeskapel onderhoudt.