Gerechten van een tuinknecht

met een vleugje maatschappelijke en culinaire historie

Voorzijde
38,00
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789465127408
Uitgever: Brave New Books
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Marthe Fuld
Druk: 1
Pagina's: 290
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2025
NUR: Basis kookboeken

In dit bijzondere kookboek met meer dan tweehonderd eigentijdse en originele recepten speelt zich ook de geschiedenis af van een timmerman en een gravin. De opa van auteur Marthe Fuld werkte in de eerste helft van de twintigste eeuw als timmerman bij de gravin Van Bylandt op het landgoed Oostduin-Arendsdorp in Den Haag. Haar opa en de gravin aten andere gerechten dan wij tegenwoordig. Bovendien at de gravin meestal deftiger dan haar timmerman. Met dit boek krijg je een beeld van het verschil tussen vroeger en nu. Er staan gerechten in met vlees, vis en zuivel, maar ook veel lekkere vegetarische en veganistische gerechten. Groenten spelen de hoofdrol in dit eigentijdse kookboek met een vleugje culinaire en maatschappelijke historie. Je vindt er recepten in variƫrend van zelfgemaakte zeewierburger tot bietenbavarois. Van kiprollade met eekhoorntjesbrood tot glutenvrije krootjeskoek. Maar ook een makkelijke aardappelgratin, wortelsla en kokoskoekjes. En nog veel meer. Allemaal smakelijke recepten voor dagen dat je eenvoudig wilt doen en voor momenten dat het bijzonder mag zijn.