Je hele leven lang blijf je veranderen. Niet alleen fysiek, maar ook op motorisch, cognitief, sociaal, emotioneel, moreel en relationeel vlak. En gelukkig maar: we hebben immers heel wat ontwikkelingstaken te vervullen die bovendien steeds complexer en verfijnder worden.
Het opgroeien van de mens in kaart brengen is dan ook een hele klus, maar het geeft een belangrijke inkijk in de wereld van individuen op verschillende momenten van hun leven. Zo geeft het antwoorden op de cruciale vraag: hoe bied je, indien nodig, gepaste hulp of ondersteuning aan?
Van eergisteren tot overmorgen overschouwt de volledige levensloop van de mens, van opgroeiend kind tot adolescent, van adolescent tot bejaarde. Je ontdekt traditionele – maar nog steeds erg invloedrijke – visies op de ontwikkeling, maar ook recentere inzichten en actuele problematieken en trends.
Dit handboek is in de eerste plaats bedoeld voor sociaal-agogische en educatieve opleidingen, maar ook voor professionals die met mensen van verschillende leeftijden in contact komen en voor opvoeders en ouders die inzicht willen krijgen in de ervaringswereld van hun kind.