Dit diepgaande handboek helpt (toekomstige) hulpverleners, leerkrachten en andere professionals om op een effectieve manier te werken met mensen met een verstandelijke beperking. Je maakt kennis met de nodige paradigma’s en terminologie, en verkent onderwerpen zoals kwaliteit van leven en complexe ondersteuningsbehoeften.
Aan de hand van boeiende getuigenissen en casestudies wordt de praktijk tot leven gebracht, en daarnaast ontdek je de meest recente theoretische inzichten en kritische overwegingen. Elk hoofdstuk eindigt met tien leervragen die je kennis testen en verdiepen.
Door de stem van mensen met een verstandelijke beperking en hun netwerk centraal te stellen, en door interculturele aspecten te belichten, daagt dit boek je uit om verder te kijken dan de traditionele benaderingen. Samen streven we naar een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Laat dit boek je inspireren in de ondersteuning van mensen en hun netwerk, om net dié hulpverlener te zijn die het verschil maakt!