Tomaat

Zelfgekweekt smaakt beter

Voorzijde
Achterzijde
27,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789464711196
Uitgever: Sterck & De Vreese
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Angelo Dorny
Druk: 1
Pagina's: 224
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
NUR: Moestuin Eten en drinken algemeen

'Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter' brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.

Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.