In 2018 verscheen het boek MAGNUM OPUS waar in romanvorm het leven verteld wordt van Johannes (Jan), Hubert, Lambert en Margaretha Van Eyck. Dit werk is gebaseerd op enkele opmerkelijke stellingen die, hoewel uitgaande van de gekende gegevens over deze schildersfamilie, toch een ongewoon verhaal hebben opgeleverd.
In het huidig boek wordt met wetenschappelijke, historische en inductieve argumenten uitleg gegeven over deze opmerkelijke stellingen. Er wordt gebroken met wat de traditie over Jan Van Eyck en consorten heeft verteld. Hopelijk mogen andere meningen naar voor geschoven worden. En soms zit het leven onverwachter in elkaar dan een door-snee-kijk op de dingen dicteert.
Het belangrijkste punt in deze stellingen is dat het leven en het werk van Hubert en Jan Van Eyck in de eerste plaats dient beschouwd te worden vanuit hun gezinssituatie en het gezinsleven van de hoofdfiguren. Daarenboven is er meer af te leiden uit hun werken, bestaande en verdwenen, dan tot hiertoe gedaan werd.
Raymond Corremans studeerde economische geschiedenis bij T. Luykx en was als administrator werkzaam bij de stad Antwerpen district Hoboken. Naast een voorliefde voor het werk van Jan Van Eyck heeft hij zich ook met lokale geschiedenis beziggehouden. De volgende werken zijn reeds verschenen:
In 1991 De straten en straatnamen van Hoboken
In 1997 Sorghvliedt, van buitenplaats tot districtshuis
In 2018 Magnum Opus, het leven van Johannes, Hubert, Lambert en Margaretha Van Eyck In 2019 De Kermis van Hoboken, een episode uit het leven van Pieter Bruegel de Oude In 2022 De weg naar kapoeres
In 2023 Blastema, een sciencefiction-verhaal met een filosofische inslag