Eten tot het op is

’s Wereld meest zeldzame voedsel

Voorzijde
Achterzijde
34,99
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789464562385
Uitgever: Mazirel Pers
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Dan Saladino
Druk: 1
Pagina's: 460
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
NUR: Landbouw en natuurlijke omgeving algemeen Eten en drinken algemeen

Van een kleine karmozijn peer in het westen van Engeland tot pistachenoten uit Syrië of een blaarkopkoe in Nederland, er zijn duizenden voedingsmiddelen die voor altijd verloren dreigen te gaan. Dan Saladino reist de wereld rond om hun verhalen te onthullen en ontmoet pionierende boeren, wetenschappers, koks, producenten en inheemse gemeenschappen die voedseltradities verdedigen en vechten voor verandering.

Eten tot het op is gaat over het behoud van gastronomisch erfgoed, over de crisis waarmee onze planeet vandaag de dag wordt geconfronteerd, en waarom het terugwinnen van een diverse eetcultuur van vitaal belang is voor onze toekomst.