De boycot van Israël

BDS Demoniseren, Delegitimeren, Discrimineren

Voorzijde
19,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789464248074
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Kees Broer
Druk: 1
Pagina's: 328
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
NUR: Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen

Dit indringende boek beschrijft de achtergronden, het taalgebruik, de motivaties en methodes van de BDS-beweging, de internationale boycot van Israel. Uit verschillende interviews blijkt hoe de boycot van een klein land in het Midden-Oosten zware gevolgen heeft gehad voor de levens van mensen in Nederland.

Kees Broer studeerde culturele antropologie aan de Vrije Universiteit en bestudeert al tien jaar de pro-Palestijnse beweging in Nederland. Hij gaat naar demonstraties en bijeenkomsten om door participerende observatie erachter te komen wat de activisten beweegt.

Nog nooit kwamen de activisten tegen Israël zo dichtbij. Dit indringende boek beschrijft de achtergronden, het taalgebruik, de motivaties en methodes van de BDS-beweging, de internationale boycot tegen Israël.

Kees Broer studeerde culturele antropologie aan de Vrije Universiteit en bestudeert al tien jaar de pro-Palestijnse beweging in Nederland. Hij gaat naar demonstraties en bijeenkomsten om door participerende observatie erachter te komen wat de activisten beweegt. In zijn eerste boek Vijftig Jaar Palestina Komitee bespreekt hij vooral de relatie van deze groep met terrorisme. In dit tweede boek van Broer gaat het over de wereldwijde boycot van Israël en de weerslag daarvan in Nederland.

In dit boek staan ook interviews met direct betrokkenen, zoals voormalig politicus Harry van Bommel, die tijdens een demonstratie opzien baarde met de kreet ‘Intifada intifada, Palestina vrij’. Roger van Oordt van het Israël Producten Centrum in Nijkerk vertelt over de succesvolle jarenlange campagne tegen hem. Uit verschillende interviews blijkt hoe de boycot van een klein land in het Midden-Oosten zware gevolgen heeft gehad voor de levens van mensen in Nederland.