Syliciousness

Voorzijde
Achterzijde
25,00
Levertijd: 5 werkdagen
+
Bestel
ISBN: 9789464067606
Uitgever: SylSoulFood Publishing
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Sylvana De Backer-Leuwol
Druk: 1
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2021
NUR: Creatief denken

In mijn proces van bewustwording werd koken mijn vorm van mediteren. Een techniek om de geest (de soul) tot rust te brengen. Koken vergt namelijk een strakke focus, zeker wanneer je zo authentiek mogelijk kookt. Voeding is daarmee voor mij meer dan alleen ‘eten’.

De rode draad van het boek is de weg van mijn bewustwording met alle pieken en dalen. De mensen die ik op mijn ‘reis’ ben tegengekomen worden vergeleken met de overeenkomsten in eigenschappen van een kruid of specerij. Hieraan zijn vegetarische en veganistisch recepten gekoppeld uit de authentieke Indonesische keuken.

Het gemak waaruit de consument wordt bediend, heeft geleid tot een grote onwetendheid van heilzame werking van diverse kruiden en specerijen waardoor het bereiden van voedzaam voedsel naar de achtergrond is verdreven. Echter door de moderne technieken en apparatuur zijn ook verschillende kooktechnieken veranderd. De ingrediënten zijn onveranderd maar komen niet langer meer tot hun recht door de industriële verwerking. De toevoeging van smaakversterkers, zouten en suikers hebben ertoe bijgedragen dat voedselallergie nu aan de orde van de dag zijn. In veel gevallen kunnen de voorkomende problemen door bewuster met voeding en voedsel om te gaan worden vermeden en zelfs worden geëlimineerd.