Boustany

Een ode uit groente uit mijn Palestijnse keuken

Voorzijde
34,99
Leverbaar vanaf 16 september
+
Bestel
ISBN: 9789464043785
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Sami Tamimi
Druk: 1
Pagina's: 320
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2025
NUR: Eten en drinken algemeen Vegetarische kookboeken

Boustany - Een ode aan de Palestijnse keuken en cultuur"Dit is mijn droomkookboek. Het zit vol hart en ziel, en Sami's verrukkelijke gerechten. Van al mijn kookboeken zijn die van Sami de enigen waar ik echt uit kook." — Meera Sodha

Boustany is het eerste soloproject van Sami Tamimi, co-auteur van de culinaire klassiekers Falastin, Jerusalem en Ottolenghi: Het Kookboek. Boustany, wat in het Arabisch 'Mijn Tuin' betekent, viert de rijke smaken en tradities van de Palestijnse keuken met meer dan 100 inspirerende vegetarische recepten. Van eenvoudige groente- en graangerechten tot geurige linzenfatteh en hartige schotels zoals aubergine en kikkererwten in een pittige citroensaus – dit zijn gerechten waarmee Sami is opgegroeid, en die hij liefheeft en deelt.Dit boek is een uitnodiging om de essentie van de Palestijnse keuken in huis te halen. Ontdek hoe je een mooneh (voorraadkast) opbouwt met ingelegde groenten en kruiden, leer brood bakken en ervaar hoe kleurrijke salades en bijgerechten elke maaltijd transformeren in een feest van smaak.Of het nu gaat om ontspannen ontbijtjes, feestelijke diners of onweerstaanbare zoetigheden, Boustany is dé gids voor wie houdt van eenvoudige, krachtige en authentieke gerechten boordevol frisse ingrediënten en traditionele technieken.Laat je inspireren door Sami’s unieke stijl en breng de ziel van Palestina naar je eigen eettafel. Boustany is een boek dat je keer op keer uit de kast zult halen."Vol met gerechten die oprecht en huiselijk zijn, maar ook gedurfd en levendig. Ik wil alles koken. Er is niets zo mooi als de recepten uit iemands jeugd tot leven brengen. Dit is een geschenk van een boek."

— Diana Henry"Ik werk al bijna 20 jaar samen met Sami en blijf geïnspireerd door hem. Zijn sublieme smaak en oog voor detail maken zijn gerechten altijd heerlijk. Boustany is een groene schatkamer. Wat een geluk dat we dit prachtige boek hebben."

— Helen Goh