Makkelijk, lekker én feestelijk eten voor de ramadan, eid en andere feestelijke momenten
In 100 ramadanrecepten vind je internationale gerechten voor het ontbijt (su’hoor), de maaltijd ’s avonds (iftar) en uiteraard Eid-al-Fitr, het Suikerfeest. Soep, gezonde salades, snelle snacks, toetjes en shakes: er is voor iedere kok en smaak wat wils. Van traditionele harira, shebakia en dadelkoekjes tot bao buns met sticky kipballetjes en Tunesische frittata.
• Internationale gerechten uit o.a. de Marokkaanse, Tunesische, Turkse en Libanese keuken
• Met recepten en traktaties speciaal voor kinderen
• Culinaire samenwerking van de Nederlandse Elisabeth Scholten (@Ellouisacooking) en haar Marokkaanse schoonmoeder Aicha
Hoewel er tijdens de ramadan tussen de ochtendschemering en zonsondergang niet mag worden gegeten en gedronken, speelt eten in deze tijd een heel grote rol. Auteurs Elisabeth en Aicha weten dat als geen ander. Tijdens de ramadan loopt het storm op Elisabeths site en social media. Aicha maakt in die periode elke dag de klassieke harira voor haar hele gezin. Met 100 ramadanrecepten heb je voor deze bijzondere tijd en andere feestdagen alle culinaire inspiratie in huis.