Waarom ik 40 jaar biefstuk en kaas at, en toen veganist werd

Voorzijde
24,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789464012088
Uitgever: Pelckmans
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Sofie Mulders
Druk: 1
Pagina's: 200
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Mens en maatschappij algemeen

Tot voor kort stond journalist Sofie Mulders behoorlijk sceptisch tegenover een compleet plantaardige levensstijl. Maar eind 2019, na veertig jaar vlees, vis, kaas en melk, werd ze in een klap zelf veganist. Waarom ze die beslissing nam, vertelt ze in dit boek.

Sofie neemt u mee op een tocht doorheen de industriële veehouderij en legt uit welk miserabel leven landbouwdieren moeten leiden voor we een stuk biefstuk op ons bord zien liggen. Feiten en wetenschappelijke inzichten zijn daarbij haar leidraad. Ze spreekt met (ex-)boeren, dierenartsen, slachthuismedewerkers, biologen en andere wetenschappers. Ze komt duistere zaken te weten, ontdekt hoe de waarheid niet altijd de beste vriend is van de vee-industrie, en hoe we als consument voortdurend om de tuin worden geleid.

Beslissen om veganist te worden is één zaak. Ernaar leven is een andere. Want hoe kook je als veganist? Is een plantaardige levensstijl gezond? Zit vlees eten niet in de genen van de mens? Zijn veganisten toch niet ietwat fanatiek? Nooit meer kaas, dat is toch niet te doen? En hoeveel zin heeft het om veganist te zijn als je tot een piepkleine minderheid behoort? Op deze en nog meer vragen serveert Sofie Mulders jou een antwoord. De evolutieleer van Charles Darwin speelt een belangrijke rol in dit boek. Mensen als Richard Dawkins, Jeremy Bentham en Arthur Schopenhauer komen ook even langs. Nu u nog.