Handboek voeding

Voorzijde
67,50
Vandaag besteld,
morgen verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 64,13 i
+
Bestel
ISBN: 9789463797115
Uitgever: Acco
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur:
Druk: 1
Pagina's: 340
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Vervanger van: 9789462927582
NUR: Populaire fiction algemeen

In het 'Handboek voeding' krijg je een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes van humane voedingsleer. In elk deel van het boek komt telkens een andere nutriënt van voeding aan bod.

Het eerste deel van het boek start met de algemene aspecten van de voedingsleer. Daarna wordt er dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, zoals lipiden en proteïnen en de verschillende micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen. Bioactieve stoffen - stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - komen ook aan bod. Net zoals de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon.

Elk hoofdstuk in het boek wordt gecombineerd met een digitale component. Die is terug te vinden op het online leerplatform Sofia. Hier krijg je praktische toepassingen en recente wetenschappelijke bevindingen. Bovendien blijf je via het digitale luik op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in het domein van de voedingsleer.

Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen.