Eenzaamheid kent vele vormen die alle een aanpak op maat vragen. De auteur zoomt in op mantelzorgers en op personen met een niet-aangeboren hersenletsel en een chronische aandoening. Heel wat mensen leven immers met een onzichtbare kwetsbaarheid. Wat maakt dat zij meer vatbaar zijn voor gevoelens van eenzaamheid?
Het boek wisselt theoretische inzichten af met getuigenissen en casussen. De ‘connectiebox’ wordt als laagdrempelige en bruikbare tool aangereikt, waarbij zowel persoonlijke als omgevingsfactoren een rol spelen om gerichte respons te bieden.
Deze uitgave is een aanrader voor iedereen die een bredere kijk wil op eenzaamheid en de negatieve gevoelens wil ombuigen, bij zichzelf of om anderen te ondersteunen.
Greet Demesmaeker heeft een master Special Educational Needs, is praktijkgerichte orthopedagoge en geeft vorming aan professionals en een breder publiek. Als cognitief-gedragstherapeutische coach en rouw- en verliesconsulent ondersteunt zij mensen in de zoektocht naar een kwaliteitsvol en waardengericht leven, met bijzondere aandacht voor personen in een kwetsbare positie. Tevens is zij als lector/onderzoeker verbonden aan de bacheloropleiding Orthopedagogie van de AP Hogeschool Antwerpen.