‘Ik ben een systeemverbeteraar en hoop dat de coronacrisis een sense of urgency zal creëren, a wake-up call’, stelt de auteur.
Deze crisis kan en mag inderdaad niet worden vergooid. Het is desondanks een unieke opportuniteit. Vanuit die gedachte analyseert de auteur de coronacrisis. Hij bespreekt wat de nieuwe tendensen zullen zijn in het tijdperk ‘na corona’ (n.C.). Op basis van die tendensen, de menselijke waarden en een accurate analyse van België schetst hij zijn visie over de toekomstige socio-economische maatschappij en tekent hij daarbij de krijtlijnen uit voor het noodzakelijk beleid.
Rudy Aernoudt heeft masters in filosofie en economie (KU Leuven) en Europese economie (Europacollege). Hij doceert Economie en ondernemingsbeleid aan de Universiteiten van Gent en Nancy. Ook is hij ere-kabinetschef Economie, Innovatie en Ondernemen, zowel in Europa, in Wallonië, in Vlaanderen, als op federaal niveau, en ere-secretaris-generaal in Vlaanderen. Hij heeft talrijke publicaties op zijn naam. Daarnaast won hij diverse prijzen, zoals de prestigieuze Aron-Condorcet-prijs voor democratie en de Prijs voor politieke moed.
‘Met zijn boek, zijn analyse en zijn voorstellen slaat Rudy Aernoudt spijkers met koppen in het politieke en maatschappelijke landschap, dat wakker geschud moet worden.’
– Mark Eyskens, minister van staat
‘De elektroshock, nadat Aernoudt de stopcontacten van ons maatschappelijk conformisme durvend en uitdagend lospeuterde, schept angst maar schreeuwt naar verbeelding en actie.’
– Herman De Croo, minister van staat