In de theologie schuilt meer verbeelding dan je zou denken, en in de kunst vind je meer sporen van God dan je zou vermoeden. Dat is de ontdekking van mediakunstenaar en theoloog Arent Weevers. Voor hem zijn kunst en theologie de twee boezems van één hart. Weevers’ internationaal geprezen interactieve installaties, 2D en 3D stereoscopische en holografische kunstwerken weerspiegelen deze ontdekkingstocht. In dit boek worden ze op een bijzondere manier belicht door kenners en critici, en door Weevers zelf.
Mijmeringen geeft een verdiepend en uiterst persoonlijk inzicht in het werk en de drijfveren van een mens betrokken en transcendent georiënteerde kunstenaar.
Het boek bestaat uit tien hoofdstukken over tien kunstwerken. Prof. Dr. Aaron Roosen, een Amerikaanse specialist op terrein van kunst en religie, bijt de spits af met een voorwoord. De hoofdstukken zijn opgebouwd uit vier korte artikelen: een beschouwing van een kunstwerk door een expert, het ‘hoe en waarom’ een bepaald kunstwerk tot stand is gekomen en thematische artikelen die met het werk te maken hebben, zoals: zorg voor de natuur, lichamelijkheid, lijden, pijnlijke schoonheid, verlangen, inspiratiebronnen, relaties en de dood.
Eerder verscheen de Nederlandse versie van dit boek in 2021, genaamd Mijmering, over kunst, lichaam en religie.
Met bijdragen van Aaron Rosen, Petran Kockelkoren, René Kok, Joost de Wal, Wouter Prins, Annette Doms, Ludger Phanz, Anikó Ouweneel-Tóth, Ingrid de Zwart en David Dramm.