De hoog presterende financiële functie

Handboek voor de toekomstgerichte financiële professional

Voorzijde
Achterzijde
39,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 37,95 i
+
Bestel
ISBN: 9789462158283
Uitgever: Vakmedianet
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: André de Waal Eelco Bilstra Jacques Bootsman
Druk: 1
Pagina's: 428
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2023
NUR: Personeel en organisatie

De financiële functie is een van de belangrijkste ondersteunende functies in een organisatie. De functie wordt gezien als de spin in het organisatieweb omdat zij relaties heeft met elk onderdeel van de organisatie en ook (vaak) vertegenwoordigd is in het managementteam. Het is daarom voor veel organisaties van het grootste belang dat deze functie het voortouw neemt op de reis van de organisatie naar hoog presteren, door zichzelf om te vormen tot een hoogpresterende financiële functie (HPFF) en zo als rolmodel en richtingaangever te dienen voor de andere functies in de organisatie.

Echter, in de praktijk blijkt slechts een handvol financiële functies de mix van cultuur, talent, bestuursmodel, technologie en verbeteringsvermogen, die nodig is om een HPFF te worden, onder de knie te hebben. In dit boek wordt een raamwerk ontwikkeld om de financiële functie te helpen transformeren naar een HPFF. De auteurs geven veel voorbeelden en tools, technieken, tips & tricks, zowelu uit empirisch onderzoek als casestudies afkomstig, waarmee financiële professionals hun voordeel kunnen doen voor hun eigen ontwikkeling en die van hun financiële functie.

Over de auteurs

André de Waal, Eelco Bilstra en Jacques Bootsman zijn werkzaam bij het Finance Function Research & Development Center (FFR&D). Dit center investeert structureel in studies over de financiële functie, die worden uitgevoerd in samenwerking met een community van financiële experts, met als doel de kwaliteit van de financiële functie en haar professionals te verhogen. Daarnaast deelt FFR&D regelmatig de inzichten die zijn opgedaan via workshops, seminars, boeken, artikelen, rondetafelgesprekken en blogs.