Habitat. Ecology Thinking in Architecture

Ecology Thinking in Architecture

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
44,95
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 42,70 i
+
Bestel
ISBN: 9789462085565
Uitgever: nai010 uitgevers publishers
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Dirk van den Heuvel Janno Martens Victor Munoz Sanz
Druk: 1
Pagina's: 176
Taal: Engels
Verschijningsjaar: 2020
NUR: Bouwkunst, architectuur

For Dutch see below.

—ENGLISH—

Today, under the pressure of climate change and ecological catastrophe, environmentalism has become a key driver to rethink the architectural discipline. The publication Habitat: Ecology Thinking in Architecture aims to highlight some of the historical sources of ecological approaches that are currently reshaping the architectural field. The book will point out the paradigmatic shift in thinking about the built environment as something inherently contextual and relational. By demonstrating the continuities, disruptions and transformations at stake, the book will deepen the ongoing conversations, while suggesting directions for future research.

Based on selections from the archival resources of the national collection of Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, and with additional materials from international archives, the book presents a lavish documentation of design proposals and research projects that map key positions since the 1950s, when the idea of ‘habitat’ was first investigated to reconceptualize architecture and its larger purpose, especially in the circles of the CIAM and Team 10.

—NEDERLANDS—

In het zicht van de klimaatverandering en de op handen zijnde ecologische catastrofe is milieubewustzijn vandaag de dag een belangrijke reden om de architectonische discipline te heroverwegen. Het boek Habitat: Ecology Thinking in Architecture belicht sommige van de historische bronnen van de ecologische opvattingen die ten grondslag liggen aan de hervormingen die momenteel plaatsvinden in de architectuur. Er wordt aandacht besteed aan de paradigmatische verschuiving in het denken over de gebouwde omgeving als iets dat inherent contextueel en relationeel is. Dit boek beschrijft de continuïteit, onderbrekingen en transformaties die er aan de orde zijn en intensiveert niet alleen het huidige debat, maar biedt ook suggesties voor toekomstig onderzoek.

Op basis van selecties uit de archieven van de nationale collectie van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam en aanvullend materiaal uit internationale archieven wordt in dit boek een uitgebreide documentatie van ontwerpvoorstellen en onderzoeksprojecten gepresenteerd. Het biedt een overzicht van sleutelposities sinds de jaren 1950, toen het concept ‘habitat’ voor het eerst werd onderzocht in een poging de architectuur en haar doel in het algemeen te heroverwegen, met name in de kringen van het CIAM en Team 10.