Wierd Duk in Nederland is een selectie uit de interviews die Duk de afgelopen vijf jaar maakte voor zijn wekelijkse rubriek in De Telegraaf. Samen geven die gesprekken een beeld van de sluipende veranderingen in het Nederland van woningtekort en overbevolking, van slavernij-excuses en gasbevingen, van armoede, woke-activisme en stikstofdeposities, van de kloof tussen stad en platteland.
Dit boek geeft een gezicht aan het deel van Nederland dat slecht doordringt tot het Binnenhof en het Mediapark. Duk blijft niet achter zijn bureau zitten, maar zoekt de stille meerderheid thuis op: de Urker visser, de Rotterdamse huurster, de Apeldoornse corona-demonstrant, de slachtoffers van de Groninger aardbevingen. Het is ook het Nederland van de Nederlanders die zich ontheemd voelen in eigen land. Onder de oppervlakte broeit de weerstand.
"Wierd Duk laat als enige de zwijgende meerderheid aan het woord. Dít is de mening van Nederland."
- Johan Derksen
“Wierd is een van de weinige journalisten met een oprechte belangstelling voor de motieven van de vele afgehaakten. In dit boek spreekt hij niet óver hen, zoals in de media gebruikelijk is, maar mét hen. Lezen, dit boek!”
- Ewald Engelen