Foerageren, fabrieksvoedsel en fruitvingers

De buik van de stad 4, Flevo Campus jaarboek

Voorzijde
16,00
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789461645586
Uitgever: Gennep B.V., Uitgeverij Van
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Janno Lanjouw
Druk: 1
Pagina's: 144
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Mens en maatschappij algemeen

Flevo Campus onderzoekt in deze bundel het verleden, het heden en de toekomst van het

eetgedrag van de stedeling. In negen essays behandelen vooraanstaande journalisten, wetenschappers,

denkers en kunstenaars uiteenlopende onderwerpen. Denk daarbij aan de invloed van restaurant Noma

op de huidige eetcultuur, een kleine geschiedenis van de rookworst, de betekenis van het mensen­

recht op goed voedsel, de noodzaak om met al onze zintuigen te eten, de ontwikkeling van

volkstuintjes en de vraag waarom doperw­ten en wortels zo nodig samen in een pot moeten. En nog

veel meer.

Flevo Campus-jaarboek 2021-2022

Flevo Campus bundelt elk jaar de beste essays over het (stedelijk) voedselsysteem van de toekomst.

Met dit jaar bijdragen van:

Yves Segers, Hiske Versprille, Ellen Mangnus, Floris Visser, Hannah de Korte, Amber Striekwold, Jos

Spijkerman, Bee Wilson, Brigit Toebes, Esther Veen en Lenno Munnikes

C'----.._