Met De inmaaktuin heb je dé gids in handen om van
moestuinoverschotten 365 dagen per jaar te genieten.
Per groente- en fruitsoort zie je in een overzicht niet
alleen de conserveringsmethoden, maar ook wanneer
je moet zaaien en wat de gewassen nodig hebben
tijdens het opkweken tot en met het oogsten. Ook
uitleg over het kweken en conserveren van kruiden
en specerijen ontbreekt niet.
Leer alles over de diverse conserveringstechnieken:
van inleggen, bottelen, wecken tot en met fermenteren.
Ga aan de slag en ontdek, naast de usual suspects
als tomatensaus of zuurkool, dat er zo ontzettend
veel lekkers uit eigen tuin lang houdbaar te maken
is, waardoor je werkelijk het hele jaar door van de
moestuinoogst kunt eten.
Gebruik de oogst van rode pepers eens voor een
gelei met limoen & mandarijn, pekel de venkelopbrengsten
en maak een relish van geroosterde
maïs. Emmers vol kersen gebruik je onder andere
voor het maken van siroop, jam en gedroogde zure
kersen. Met De inmaaktuin haal je veel meer uit je
eigen moestuin. Bovendien krijg je per groente- en
fruitsoort de opsomming van sterke rassen.