Welk voedsel ligt er dagelijks op ons bord? Onze
voedselvoorziening lijkt vanzelfsprekend, maar er
gaan veel vraagstukken achter schuil. Een groeiende
wereldbevolking en een kringloopeconomie
vragen om meer voedsel en groene grondstoffen.
Tegelijkertijd heeft het draagvermogen van de natuur
grenzen. Veranderende weersomstandigheden
beïnvloeden de landbouwproductie. En de stikstofcrisis
doet zich gelden. In deze essaybundel worden
spannende vragen gesteld. Moet de landbouw ruimte
geven voor meer biodiversiteit of is intensivering en
effi ciëntie gewenst? Hoe kunnen boeren hun boterham
blijven verdienen en hoe zorgen we voor een
vitaal platteland? Hoe gaan we als rentmeesters verantwoord
om met deze spannende vragen? Dit boek
is bedoeld voor alle mensen die ook eens over de
rand van hun bord willen kijken en die niet weglopen
van tafel als er spannende vragen aan de orde komen
over de toekomst van onze voedselvoorziening.