Het kookboek van Nederland

Onze keuken van 1500 tot nu in 100 kookboeken en gerechten

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
39,99
Vandaag besteld,
maandag verzonden
Met 5% studentenkorting
voor 37,99 i
+
Bestel
ISBN: 9789401492508
Uitgever: Lannoo
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Jonah Freud Garrelt Verhoeven
Druk: 1
Pagina's: 352
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
NUR: Basis kookboeken

In Het kookboek van Nederland presenteren culinair journalist Jonah Freud en boekhistoricus Garrelt Verhoeven hun persoonlijke canon van het Nederlandse kookboek. Ze kiezen de honderd meest invloedrijke kookboeken uit de Nederlandse geschiedenis, van de vroegste gedrukte culinaire handboeken tot de moderne bestsellers van Jamie Oliver en Yotam Ottolenghi. Ze vertellen ons het verhaal achter deze kookboeken, met hun historische recepten, laten zich hoe culinaire tradities zich ontwikkelden en welke impact buitenlandse trends hadden op onze eigen keuken. Naast honderd smakelijke verhalen leren we ook honderd historische gerechten kennen. De auteurs selecteren uit elk van deze kookboeken namelijk evenzoveel signatuurgerechten die Jonah Freud in haar eigen keuken weer tot leven brengt. Gelardeerde zwezeriken van een 18de-eeuwse keukenmeid, een kommetje magere erwtensoep uit de Tweede Wereldoorlog of een bord traag gegaarde rendang, dat in 2018 verkozen werd tot het beste gerecht ter wereld. Ga zelf met dit boek aan de slag en ontdek de smaken van het verleden, de smaken van Nederland.