Als een van de eerste Belgen luidde huisarts Staf Hendrickx de klokken over de bedreiging van zware metalen voor onze volksgezondheid. Tegenwoordig verdiept hij zich in een nieuwe, maar net zo verborgen bedreiging van de moderne samenleving: ultrabewerkte voeding. Veel meer dan alleen een opsomming van de gezondheidsrisico's, brengt dit boek het volledige plaatje in beeld: de geschiedenis van hoe ons natuurlijke voedingspatroon steeds meer verdween, de invloeden die ons aansporen steeds meer ultrabewerkte voeding te consumeren, de impact op onze hersenen en onze emoties… Maar ook de dubieuze praktijken van een handjevol grote 'voedseldealers' en hun uitgekiende arsenaal van artificiële ingrediënten, valse labels en onleesbare etiketten worden uitvoerig onthuld. Tegelijkertijd krijg je als lezer tools aangereikt om je eetgewoonten in de praktijk te veranderen, zonder je volledige levensstijl te moeten omgooien. Het is een krachtige oproep tot actie voor iedereen die zich bekommert om zijn eigen gezondheid, die van zijn dierbaren en de toekomst van onze planeet. 'Ultrabewerkte voeding is mogelijk even gevaarlijk als roken'
- Vrt nws, oktober 2023 'Meer dan 70% van de voeding in de supermarkt is (ultra)bewerkt'
- HLN, maart 2024