Op 39-jarige leeftijd wordt bij Belinda de ziekte van Parkinson geconstateerd. Ze staat dan midden in het leven met haar gezin, een eigen kapperszaak en een dynamisch sociaal leven. Belinda maakt alle fases mee van ongeloof, ontkenning, boosheid, angst, zelfreflectie, intens verdriet en het zoeken naar een nieuw doel. Na een heel diep dal komt ze uiteindelijk in aanmerking voor een DBS-operatie. Haar arts, die deze precisie operatie in de hersenen heeft uitgevoerd, komt in dit boek uitgebreid aan het woord.
Belinda’s man, kinderen en schoondochter spelen een belangrijke rol. Zij zagen haar veranderen en benoemen wat de ziekte voor hen betekent. Hoe ga je om met een dierbare die verandert en soms onvoorspelbaar is? Red je je relatie onder deze omstandigheden met gevoel voor humor en onvoorwaardelijke liefde? Hoe kijken je vrienden tegen je aan in deze nieuwe situatie? Hoe houd je zelf de regie? Het ervaringsverhaal van Belinda geeft steun en (h)erkenning aan mantelzorgers. Voor iedereen die iemand kent met deze ziekte bevat het achtergrond informatie. Je kijkt als het ware door de bril van een patiënt met de ziekte van Parkinson.
OVER DE AUTEUR | Corine Peerenboom (1968) begon in haar jeugd te schrijven. Eerst in dagboeken om de dagelijkse zorgen en mooie momenten te beschrijven. Later ook om herinneringen vast te leggen voor anderen. Iedereen heeft een eigen verhaal op iedere leeftijd. Dat blijft haar fascineren. Ze houdt van diepgang, ziet overal een verhaal in, luistert graag en probeert het leven behapbaar en luchtig te houden. Ze schrijft, naast haar werk als ondernemer en de reuring van haar gezin.