Hydrolaten zijn destillaten van zeer verscheiden plantenmateriaal zoals bloemen,bladeren, kruiden zaden, wortels,... Deze geurige, subtiele waters dragen zowel de fysieke als energetische kwaliteiten van de planten in zich. Dit boek wil bijdragen aan een verdiende herwaardering van de hydrolaten. Op een zeer eigen manier sluiten ze aan bij de actuele noden en interesses: * openheid voor verse kruiden en plantenbereidingen als volwaardige aanvulling op de reguliere gezondheidszorg * openheid voor complementaire therapieën in zorgcentra en palliatieve eenheden * toenemende stress en hooggevoeligheid * interesse in pure en zuivere cosmetica * culinaire inspiratie voor het creëren van nieuwe, subtiele sensaties met zuivere, vitale producten * keuze voor persoonlijke groei. In 59 monografieën worden kwaliteiten en toepassingen per hydrolaat uitgewerkt, opgenomen in de vijfelementenleer en suggesties gegeven voor het gelijktijdig gebruik van bachbloesems. Dit boek is zowel een gids als een werkboek voor holistische gezondheid.