Je hebt geen financiële achtergrond, maar in je functie wordt wel van je verwacht dat je de cijfers kunt lezen. Je bent budgetverantwoordelijk maar de opbouw en rapportages zijn te complex om in één keer te begrijpen. Over een investeringsvoorstel wordt jouw mening gevraagd maar je kennis is wat verouderd. Verzand je in de details en verlies je daardoor de grote lijnen uit het oog?
Wanneer je de hoofdlijnen kunt herkennen, worden details minder relevant. Het opstellen van de cijfers kunnen experts echt beter dan jij. Door te vertrouwen op je eigen financiële inzichten kun jij je juist concentreren op de oplossingen. Door de juiste vragen te stellen aan de juiste mensen kun je doordringen tot de kern van financiële vraagstukken.
Het boek Wat zeggen die cijfers eigenlijk? maakt geen administratie-expert van je, maar leert je hoe cijfers zich verhouden tot bedrijfssituaties. Het legt de basisprincipes uit die je in je eigen omgeving kunt toepassen. Na het
lezen van dit boek begrijp je de inhoud en de samenhang van balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht en heb je inzicht in de meest gangbare financiële onderwerpen, zoals cashflow, werkkapitaal, begrotingen, investeringsvoorstellen, ratio’s en analyses.
Het boek combineert 30 jaar financiële ervaring en een universitaire basis met praktijkvoorbeelden.
Direct toepasbaar in je werksituatie of bij je opleiding.
Met talloze tips en tricks.
Van de vorige editie zijn meer dan 5000 exemplaren verkocht.
Aan deze editie is cashflow voor bedrijfswaardering toegevoegd.
Trefwoorden: cijfers eigenlijk financiën vraagstukken financiële handleiding