Complexe vraagstukken zijn binnen organisaties aan de orde van de dag. Om ze tot een goed einde te kunnen brengen, moet vooraf worden nagedacht over de beste aanpak. Dat klinkt heel logisch, maar in veel gevallen gaat het daar al mis. Vaak wordt namelijk direct gekozen voor of gestuurd op een projectmatige aanpak, terwijl het vraagstuk een procesmatige aanpak vereist. Met als gevolg dat veel projecten en dus eigenlijk processen vroeg of laat vastlopen.
Procesregie laat zien wanneer een procesmatige aanpak nodig is en hoe u daarbij zo kunt sturen dat er bij alle partijen ook echt draagvlak voor een besluit ontstaat. Dees van Oosterhout beschrijft op een heldere en boeiende manier:
- wat procesregie inhoudt en wat de verschillen met een projectmatige aanpak zijn
- welke eigenschappen een goede opdrachtgever en procesregisseur in huis moeten hebben
- hoe een optimale relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer kan ontstaan
- welke tien stappen cruciaal zijn om een proces goed op te starten
Het boek bevat daarnaast verschillende interactieve werkvormen van Thiagi, die helpen om in bijeenkomsten met grotere groepen tot snelle informatie-uitwisseling en besluitvorming te komen. De vijf inspirerende cases aan het eind bieden een kijkje in de keuken van organisaties die procesregie op een succesvolle manier hebben ingezet. Daarmee hebt u de sleutel tot gedragen besluitvorming in handen!