De verhouding tussen kiezers en gekozenen, en die tussen overheid en 'gewone mensen' is de laatste jaren meer onder druk komen te staan. Hun onderlinge communicatie loopt soms moeizaam en misschien begrijpen ze elkaar ook niet altijd even goed. Dat is ernstig, omdat een democratie het juist van die communicatie tussen overheid en publiek moet hebben. De overheid is er voor iedereen, niemand mag worden overgeslagen wanneer de overheid met haar doelgroepen in contact treedt. Maar hoe pak je dat aan als communicatie-expert?
Publieke communicatie besteedt aandacht aan de vele aspecten van overheidscommunicatie waarmee (jonge) communicatie-experts in de dagelijkse praktijk te maken hebben. Daarbij gaat het niet alleen over de traditionele onderwerpen, zoals het maken van persberichten, het ontwikkelen van een woordvoeringslijn en het opstellen van Q&A's, maar ook over de inzet van social media, het toepassen van framing en het maken van crossmediale campagnes.
Publieke communicatie is een wegwijzer voor studenten in het hoger beroepsonderwijs, die geïnteresseerd zijn in een communicatiefunctie bij een overheidsorganisatie of een andere instelling in het publieke domein. Met de kennis van dit boek kunnen de studenten zich gemakkelijker bewegen op het interessante maar ook ingewikkelde terrein van de overheidscommunicatie.