Duitse en Oostenrijkse wijnen

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
15,00
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789087598006
Auteur: Rudolf Pierik
Pagina's: 122

Prof.Dr.Ir. R.L.M.Pierik, emeritus hoogleraar van Wageningen Universiteit en Research Centrum, wordt wel de wijnprofessor genoemd. Hij was verbonden aan de Vakgroep Tuinbouwplantenteelt met als Vakspecialisatie Plantaardige Cel-, Weefsel- en Orgaan kweek (het klonen van planten).

Van zijn hand verschenen vanaf 1996 talrijke wijnboeken: Port, Wijnwijsheden, Rode Bordeaux, Is wijn gezond (de rol van alcoh ol), Spaanse Wijnen, Duitse Wijnen, Zuid-Franse Wijnen. In de periode 1999, 2002 en 2003 ontving hij driemaal de Gourmand Internatio nal Cookbook Award.

Zijn meest recente wijnboeken zijn: Wijngedichten, Wijntechnolo gie en Biochemie en Wijnhistorie. Bij de uitgever van dit boek verschenen eerder: Wijn, Alcohol en Gezondheid, Wijn in Spreek woorden en Gezegden in de Bijbel, Wijnen van Chili en Argenti niƫ, Wijnen van Zuid-Afrika en de Wijnen van Australiƫ en Nieuw Zeeland , Madera, port en sherry en Dessertwijnen.