'Voeren doe je met je ogen'
Een oude boerenwijsheid
Goed voeren is de basis voor het succes van uw bedrijf, zowel financieel als wat betreft productie, diergezondheid en vruchtbaarheid. Wist u dat nagenoeg de
helft van de verschillen tussen bedrijven in melkproductie door de rantsoensamenstelling wordt bepaald? En dat de rest te maken heeft met andere zaken, zoals huisvesting, diergezondheid en koemanagement?
Voersignalen beantwoordt de 4 praktische vragen die iedere melkveehouder en medewerker op elk melkveebedrijf heeft:
1. Wat moet ik voeren en hoeveel?
2. Hoe breng ik op de juiste wijze het juiste rantsoen bij elk dier?
3. Hoe controleer ik dat elk dier eet wat ze zou moeten eten?
4. Hoe stuur ik bij en los ik bepaalde problemen op?
Dit boek weet de lezer te boeien met praktische tips en waardevolle richtlijnen, over de essentie van gezond en economisch voeren. Wist u dat een dier dat niet met de groep kan mee-eten zijn maaltijden sneller eet en in totaal minder voer opneemt? Dat een melkkoe dagelijks zo'n 200 liter speeksel produceert en 15.000 liter bloed door het uier pompt? En dat de meeste bedrijven beter niet 's morgens vroeg voeren?
Daarnaast laat Voersignalen zien hoe u als melkveehouder vandaag nog uw voermanagement kunt verbeteren: met betrouwbare kennis, korte teksten en
veel beeldmateriaal rechtstreeks uit de praktijk.
Voersignalen is een uitgave in de reeks Koesignalen®. Koesignalen® presenteert op toegankelijke wijze zeer praktische kennis van diergericht rundvee houden.