Toen Marian Werkman een boek publiceerde over haar voormalige asielhond Meneer Maus, wist zij niet dat het verhaal zoveel impact op de lezers zou hebben. Ze kreeg mails, post en fotos van honden met het boek en iedereen wilde weten hoe het nu met Maus ging.
Sinds die moeilijke eerste tijd heeft Maus veel leuke en ontroerende dingen meegemaakt. Maar er waren ook droevige, spannende en vreemde gebeurtenissen. Hij ging op stap naar zee, werd geopereerd, logeerde bij opa en oma, bewaakte de tuin, sponsorde een hok in het asiel, werd stunthond en ontpopte zich tot een echte charmeur. Een aanval door een agressieve hond had grote gevolgen en ondanks de ziekte van Cushing wist Maus toch altijd zijn beste pootje voor te zetten.
In plaats van in de anonimiteit te verdwijnen, werd Maus een gelukkige viervoeter die zijn nieuwe kans dubbel en dwars verdiende!
Dit boek gaat verder waar het eerste verhaal van Meneer Maus ophoudt. Met verhalen over voetbalangst, schrijven voor de krant, kikkers vangen, bakken in de zon, sneeuwpret, romantische ontmoetingen en het openen van deuren. Een humoristisch en aangrijpend relaas over een hond die het leven van zijn baasjes drastisch veranderde en liet zien hoe je op een eenvoudige manier simpelweg gelukkig kunt zijn.
Marian Werkman schreef verhalen en columns voor De Hondenscheurkalender, DierJournaal en kranten en tijdschriften. Ook verschenen er artikelen over haar in onder andere Hondenleven, Vriendin, Onze Hond, Wraf! en het Algemeen Dagblad. Ze is auteur van Tippie en Fikkie, Meneer Maus, De vergeten jaren en de detectivereeks over Mirjam Zomer en haar hond Binky. Ze redigeert het werk van haar man, die ook auteur is, en ontwerpt covers en websites. Ook houdt ze zich bezig met fotografie.
Uit de recensies:
Een hondenbezitter zal de verhalen allemaal herkennen en er veel leesplezier aan beleven - Henk Lommers, Hart voor Dieren -
Een lekker vlot geschreven boek Hondenleven -
Herkenbaar en met een warm gevoel beschreven - NBD/Biblion -