De belangrijkste wetgeving op internet in duidelijke taal: van online auteursrecht en privacy tot aansprakelijkheid van bloggers en forumsites en computercriminaliteit.
'De wet op internet’ is geheel vernieuwd en is nu beschikbaar!
Iemand googelen, is dat gewoon raadplegen van een openbare bron of een grove privacyschending? Wanneer maakt een hyperlink inbreuk op auteursrechten, en is ‘googelen’ eigenlijk geen merkinbreuk? Hoe moet je omgaan met open source, en hoe zit het met een webwinkel die niet doet wat hij belooft? Wat gaat de nieuwe Europese privacywet ons brengen?
Internet verandert snel, maar wetgeving een heel stuk langzamer. Dat maakt internetrecht zowel voor leken als voor juristen een lastig vakgebied. Dit boek legt in heldere taal uit hoe je als internetter om moet gaan met de wettelijke regels. Aan de hand van vele voorbeelden en rechtszaken wordt uitgelegd wat de consequenties zijn van bijvoorbeeld de privacywetgeving, de Wet koop op afstand of de strafbepalingen over computercriminaliteit. Maar ook wordt gekeken naar nieuwe ontwikkelingen: mag je een drone uit de lucht schieten en wanneer is een robot aansprakelijk voor schade?
Het boek telt elf hoofdstukken:
Inleiding: Het recht op internet
Vrijheid van meningsuiting
Privacy en persoonsgegevens
Auteursrecht op internet
Online ondernemen
Werken in de wolken
Open source en Creative Commons
De macht van de EULA
Computercriminaliteit
De baas op internet
Toekomst van het internetrecht