Hoe je met Geweldloze Communicatie woede en boosheid kunt transformeren naar verbondenheid en harmonie.
Als je boos bent, concentreer je je bijna volledig op wat je niet wilt. Je denken is gevangen in beelden van hoe verkeerd de anderen zijn. Als de spanning stijgt, is je geleerd je boosheid te beheersen voordat je dingen zegt waar je spijt van zult krijgen.
Met Geweldloze Communicatie kun je je boosheid echter transformeren naar empathische verbondenheid en in harmonie leven met je eigen behoeften en de behoeften van anderen.
Shari Klein en Neill Gibson beschrijven helder in Wat maakt je zo boos? hoe de energie van boosheid in 10 stappen omgebogen kan worden tot een creatieve kwaliteit en een betere samenwerking. Lees hier het artikel over omgaan met boosheid.
De eerste 9 stappen kun je in stilte doen. Ze zijn het innerlijke proces van transformatie en helpen je bij de oorzaak van je boosheid te komen. Pas bij stap 10 doe je je mond open tegen degene die de aanleiding was voor je boosheid. Wat je dan zegt vergroot de kans dat je elkaar niet kwijtraakt en samen een manier vindt om de behoeften van zowel de ander als jezelf te vervullen.