Succes met je ADHD?

gesprekken met (buiten) gewone mensen met ADHD

Voorzijde
Achterzijde
19,45
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789078709114
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Remko Iedema Herman Jansen
Druk: 1
Pagina's: 170
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2011
NUR: Gezondheid algemeen

Volwassenen met ADHD, hoe richten ze hun leven in? Hoe vinden ze balans? En wat betekent succes voor hen? Zijn het chaotische, tegen de verleiding van verslaving vechtende en medicijn gebruikende mensen? Of zijn ze creatief, denken ze ‘out of the box’ en maken ze gebruik van bijzondere kwaliteiten?

De auteurs gingen op onderzoek uit om deze vragen te beantwoorden. Ze stelden zestien portretten op. Van studenten, ondernemers, een kinderarts, een acteur, een presentator, werknemers en sporters. En van iemand die vanwege haar ADHD niet meer kan werken. Allen hebben ADHD. Ieder heeft zijn eigen verhaal. De één kan wijzen op maatschappelijk succes. Voor de ander bestaat succes eruit dat ze niet is afgegleden. De één ziet medicatie als een fundament voor het functioneren, de ander noemt het ‘de hel’.

Ook spraken zij met drie deskundigen: een neuropsycholoog, een neurofeedbacktherapeut en de directeur van het bedrijf ADHD & Werk. Hun visies sluiten soms op elkaar aan, maar spreken elkaar soms ook tegen.

ADHD, iedereen heeft daar meteen een beeld bij. Stereotypering ligt op de loer, zowel positieve als negatieve stereotypering. De auteurs maken er een punt van om de portretten oordeelsvrij aan de lezer te laten zien. Zoek je eigen weg, is de boodschap die het boek tussen de regels door lijkt uit te spreken.

Over de auteurs:

Remko Iedema heeft zelf ADHD. Eerder publiceerde hij Je bent er één of je kent er één; reis door het landschap van ADHD bij volwassenen (Uitgeverij Pepijn 2005), waarin hij beschrijft hoe hij zijn confrontatie met het medisch circuit uiteindelijk op zichzelf betrekt.

Herman Jansen is wetenschapsjournalist. Hij publiceerde onder andere AutiPower! (Uitgeverij Pepijn 2011), waarin hij door middel van gesprekken met ervaringsdeskundigen, andere deskundigen en werkgevers laat zien welke kracht onder de oppervlakte kan liggen bij mensen met een vorm van autisme.