Lees over de werking van het geweten, de ordeningen van de liefde en de fenomenologische werkwijze, beschreven door een van de andere grondleggers van het systemisch werken. Wie het geschreven werk van Bert Hellinger soms wat ontoegankelijk of zelfs stug vindt, zal geen moeite hebben met dit boek. Wilfried Nelles maakt op heldere wijze zijn inzichten en ervaringen met familieopstellingen van Bert Hellinger toegankelijk.
Hij neemt de lezer moeiteloos mee in de verhelderende principes van binding en ordening in relaties. Als een echte bruggenbouwer verbindt hij het fenomeen van soms magisch aandoende opstellingen met wat er in het werkelijke leven gebeurt. Vanuit zijn opbouwende kritische houding biedt Nelles stof tot nadenken, beantwoordt hij vele vragen en geeft hij een impuls tot verdere verdieping - voor wie familieopstellingen nog niet kent én voor wie al bekend is met de waarde en grenzen van opstellingen, de beweging van de ziel en de werking van het geweten.
Nelles gebruikt al ruim vijfendertig jaar de systemische inzichten en is naast Bert Hellinger, een van de belangrijkste motoren in de ontwikkeling van dit vakgebied in Duitsland.
Dr. Wilfried Nelles leidt samen met zijn zoon, Malte Nelles, het ‘Nelles Instituut voor Fenomenologische Psychologie, Opstellingswerk en Levensintegratie’. Met het door hem ontwikkelde ‘Levensintegratieproces’ heeft hij een nieuwe opstellingsvariant gecreëerd, gebaseerd op de volledige instemming met het eigen zijn en de ontwikkeling van het innerlijke potentieel. Hij geeft over de hele wereld cursussen en zijn boeken ‘Het leven kent geen weg terug’ en ‘De wereld waarin wij leven’ zijn ook vertaald in het Nederlands en uitgegeven bij Het Noorderlicht.