De mens in de Mahabharata
Hoewel de oorlog die in het grootse epos Mahabharata beschreven wordt zich 5000 jaar geleden afspeelde is de Mahabharata nog even actueel als toen. Dat is niet verwonderlijk, want deze oorlog is een metafoor voor de strijd in de mens tussen de spirituele krachten en de egokrachten. In de huidige tijd van transformatie, waarin zovelen op zoek zijn naar meer zingeving in hun bestaan kunnen de lotgevallen van de hoofdrolspelers in de Mahabharata een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn op deze zoektocht. De legendarische schrijver van het verhaal, Vyasa, toont elke keer weer en diep inzicht in de menselijke natuur.
De mens in de Mahabharata beschrijft de anatomie van de innerlijke wereld van de mens en maakt duidelijk welk potentieel de mens werkelijk heeft. Dit boek geeft echter ook aan welke hindernissen de mens tegenkomt op zijn spirituele pad en hoe hij die hindernissen kan overwinnen. Voor de oprechte spirituele zoeker is De mens in de Mahabharata een gids die hem door zijn onmetelijke rijke innerlijke wereld leidt. Aan de hand van de hoofdrolspelers, die ikjes vertegenwoordigen die onderdeel zijn van onze persoonlijkheid, vindt de zoeker handvatten ter verfijning van zijn leven.
De schrijver bestudeert sinds 2003 Vedische filosofie en houdt zich hoofdzakelijk bezig met toepassingen van die filosofie die het leven van de mens mooier en zinvoller maken.
Auteur : Alex Krappen
Soort boek : Educatief Hindoeïsme
Verschenen: mei 2018
Uitgever: SA Uitgever / Saraswati Art Publishers
Omvang : 336 pag.
Uitgave : gebonden, luxe uitgave
Prijs: € 22,50