Iets voor u, het Compendium?
Bent u een liefhebber van 'echte' studieboeken? Met ingewikkelde volzinnen die pas na herhaalde lezing hun geheim prijsgeven? Met structuur die voor de gemiddelde lezer maar moeilijk te doorgronden is? Theorieën die zonder intensieve en tijdrovende bestudering absoluut onbegrijpelijk zijn? En vindt u dat studieboeken niet gemakkelijk leesbaar mogen zijn omdat dat nioet hoort bij 'wetenschappelijke' literatuur?
Of bent u iemand die weet dat ondoorgrondelijkheid iets anders is dan diepgang. Die het onderscheid kent tussen eenvoud en oppervlakkigheid? Zinnen bij eerst lezing wil begrijpen? Houdt van toegankelijke structuren en heldere theorieën? En wars is van dikdoenerij? Dan vindt u het in het Compendium wat u zoekt.
Wat vindt u in deel 2?
Ten eerste een ingrijpende update van het traditionele typologiemodel van Starreveld. En een denkmodel dat houvast biedt bij het toepassen van het typologiemodel, ge llustreerd aan de hand van de typologietriangel. In het verlengde hiervan wordt ingegaan op de accountantscontrole bij onder andere handel, produktie, dienstverlenende en financi le activiteiten.
Aansluitend wordt in de vorm van gedetailleerde werkinstructies de controle van de diverse stromen (inkopen, voorraadbeheer, verkopen e.d.) en standen (activa en passiva) beschreven. Per balanspost wordt er tevens aandacht besteed aan de relevante verslaggevingsvoorschriften.
Het laatste hoofdstuk is gewijd aan concernverhoudingen, waarbij onder andere deelnemingen, consolidatie en transacties tussen verbonden partijen de revue passeren.